zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

07-01-2019: Overmaas 3 - ZVOB 7  0 - 7 

ZVOB 7 schiet uit de startblokken.


Op maandag 7 januari 2019 nam het sterrenensemble van ZVOB 7 het op tegen Overmaas 6. Een heuse degradatiekraker gezien de ranglijst. De thuiswedstrijd verloor het zevende nog van Overmaas. Wellicht gaat dat na de winterstop beter. Het zevende gaat toch vaak gebukt onder Boogerdvrees. Het torenhoge verwachtingspatroon van het thuispubliek weegt zwaar op deze jonge spelersgroep. Het zevende speelt daardoor vaak beter in uitwedstrijden.
Naar verluidt viel het begin van de wedstrijd een klein beetje tegen. De wedstrijd was amper onderweg of Ruben werd al aan het werk gezet. Ruben heeft heel de winterstop keihard getraind om het seizoen fit te hervatten. De trainingen betaalde zich al snel uit toen Ruben met een katachtige reflex de bal uit de kruising tikte.
Hierna was ZVOB 7 aan de beurt om te gaan aanvallen. Pim Boertje stuurde Peter Vos weg met een splijtende pass. Peter omspeelde vervolgens met zijn Go-Go-Gadget-uitschuifbenen de keeper van Overmaas en schoof de bal in het doel van de tegenstander, 0-1.
Enkele minuten later naam Peter de rol van aangever aan. Peter speelde zichzelf vrij aan de rechterkant. Voor het doel had Roeland Verloop plaats genomen die, naar het schijnt, pas enkele seconden in het veld stond. Peter bediende Roeland op maat en Roeland schoot met zijn eerste balcontact de bal diagonaal in het doel, 0-2.
De 0-3 was een exacte kopie van de 0-2. Peter gaf de voorzet en Roeland met wederom zijn eerste balcontact, schoof de bal koeltjes achter de keeper van Overmaas, 0-3.
Ook de 0-4 was een kopie van de 0-2 (en dus de 0-3). Copy&Paste werkt niet alleen met wedstrijdverslagen maar ook met doelpunten! Het was nogmaals Peter Vos die zijn man aan de rechterkant omspeelde en de voorzet gaf. Deze keer was het echter Rick de Geus die met Roeland zijn eerste balcontact de 0-4 binnenschoot.
De 0-5 en de 0-6 kwamen op naam van Mark Kok. Mark, die toch wat moeite lijkt te hebben om de kerstkilootjes er weer vanaf te werken en hierdoor niet helemaal fit oogde, dribbelde tot twee keer toe zijn tegenstander voorbij en verschalkte de keeper van Overmaas met een ouderwetse punter.
De laatste treffer van de avond kwam op naam van een hattrickheld. Liam Gravendeel stuurde Roeland alleen op de keeper af. Roeland stuurde de doelman van Overmaas met een lichaamsschijnbeweging het bos in en complementeerde zijn hattrick met zijn eerste balcontact van de wedstrijd.
Het seizoen met een overwinning hervat, het kampioenschap is weer helemaal mogelijk en de verhuisdozen kunnen voorlopig de kast weer in.

Doelpuntenmakers:

Roeland Verloop 3x
Mark Kok 2x
Peter Vos 1x
Rick de Geus1x