zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

14-01-2019 ZVOB 7 - RS 11  5 - 6  ( 4 - 1)

ZVOB 7 verspeelt wederom overwinning.


Maandag 14 januari nam het zevende het op tegen RS 11. De uitwedstrijd tegen RS 11 werd met 2-3 gewonnen. Na een ruime overwinning vorige week tegen Overmaas leek dit voor het zevende een uitgelezen kans om een kleine reeks van overwinningen neer te zetten.
Binnen de minuut kwam het zevende ook al op voorsprong. De tegenstander nam de aftrap en verspeelde de bal al snel aan Liam Gravendeel. Liam stuurde Peter Vos weg aan de rechterkant. Peter legde de bal vervolgens af voor het doel waar Hans Vos zich vrij had gelopen om de bal achter de keeper van RS te schuiven, 1-0.
Met een voorsprong op zak domineerde het zevende vervolgens de wedstrijd. Het leek er zelfs heel kort even op dat het weer een simpele overwinning zou worden. Helaas kwam er een kleine kink in de kabel toen een vrije trap van RS ongelukkig van richting werd veranderd. Hierdoor moest Ruben Sluimer kansloos toekijken hoe de 1-1 toch binnenviel.
ZVOB liet zich niet van de wijs brengen door de tegentreffer en bleef de tegenstander onder druk zetten. Nadat een schot van Ruben Sluimer tot corner verwerkt werd kwam het zevende weer op voorsprong. Mark Kok nam de corner snel en gaf hem aan de inlopende Pim Boertje (met baard!). Pim zijn schot werd nog net gekeerd door de keeper maar Hans stond klaar om de rebound binnen te volleren, 2-1.
De volgende treffer kwam ook al snel. Het was uiteraard Liam, 'the Scottish Pirlo' die Peter wegstuurde, deze keer over de linkerkant. Peter ging daaropvolgend een één-tweetje aan met Hans. Hierdoor kwam Peter vrij aan de rechterkant van het doel en kon hij de bal diagonaal achter de keeper schieten, 3-1.
Na de 3-1 was ook Roeland Verloop nog dicht bij een treffer. Hij werd door Mark aan de linkerkant vrijgespeeld maar zijn schot eindigde helaas aan de verkeerde kant van de paal.
Na de 3-1 verloor het zevende langzaam maar zeker zijn grip over de wedstrijd. Toch werd de voorsprong nog uitgebreid. Rick de Geus, die eigenlijk moest studeren, gaf een uitbal snel voor op een inlopende Peter. Dit buitenkansje liet Peter natuurlijk niet liggen en hij schoof heel beheerst de 4-1 binnen.
In de tweede helft speelde ZVOB 7 zo belachelijk goed dat het eigenlijk verboden zou moeten worden. De ene na de andere goede aanval werd uit de hoge hoed getoverd. Er werd zoveel gescoord dat heel het team, inclusief de mensen die niet aanwezig waren nu in de dubbele cijfers staan in het topscorersklassement. RS 11 wilde na twee minuten ook gewoon stoppen zo kansloos waren ze.
Toch stond het op een of andere manier met nog een paar seconden op de klok 4-6. Hoe dat mogelijk is weet niemand. Wat wel onthouden is: Rick de Geus scoorde uit een corner van Hans nog de 5-6.
Het zevende kan qua winningstreak weer gewoon op nul beginnen en proberen om voortaan de wedstrijdjes wat (veel) beter uit te spelen.

Doelpuntenmakers:

Hans Vos 2x            
Peter Vos 2x
Rick de Geus 1x