zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

AGE-GGK 1 - ZVOB 1.

ZVOB 1 start competitie met overwinning tegen AGE-GGK 1.

 

Anderhalve week later dan gepland (Brielle 1 stapte uit de competitie) begon ZVOB de competitie tegen AGE-GGK, Na het mooie resultaat voor de beker (winst op OACN Boys 2) was het nu om deze overwinning een goed gevolg te geven in de competitie. Met 2 vakantiegangers werd er naarstig opzoek gegaan naar extra wisselspelers. Op het laatste nippertje wilde Wouter Erlings van ZVOB 3 meedoen en dat lag ZVOB geen windeieren, met goed spel en 2 doelpunten werd hij dan ook man van de wedstrijd.
Om iets na 22:00 uur werd de aftrap verricht door AGE-GGK, beide teams speelde zeer afwachtend en zakte diep terug op eigen helft. Toch was ZVOB dat voor het eerste gevaar zorgde maar de verdedigers stonden vooralsnog een doelpunt van Perry Akkerman en Han van Elzelingen een doelpunt in de weg. In de 7e minuut komt dan AGE-GGK uit een niets op een 1 – 0 voorsprong door de bal hard en zuiver binnen te schieten. Hierna krijgen Dylan Maal, Johan Mourits en Arjan Schipper kansen maar de doelman wilde niet meewerken aan een Oud Beijerlands feestje. Als AGE-GGK in de 20e minuut dicht bij de 2 – 0 is (schot op de paal) krijg ZVOB 2 minuten later loon naar werken. Het is Han die de bal veroverd en een snelle counter opzet die na een voorzet door Dylan tot doelpunt wordt gepromoveerd. (1 – 1) Nog voor de rust weet ZVOB nogmaals de AGE-GGK doelman te verslaan als Wouter op aangeven van Dylan de bal heerlijk binnen schiet. (2 – 1)
Na de rest gaat ZVOB verder door licht de druk op te voeren op de tegenstander, dit resulteert na mooi actie en doelpunt van Han toto een 1 – 3 voorsprong.   
AGE-GGK moet nog ook uit hun schulp kruipen en ze doen dat niet zonder succes, een schot in de lange hoek betekend de aansluitingstreffer voor de gastheren. (2 – 3) Er ontvouwt zich nu een leuk schouwspel waar beide teams wat meer op de aanval gaan spelen en kansen over en weer ontstaan. Halverwege de 2e helft is het Arjan Mourits die een kleine ruimte zit bij een vrije trap en de bal langs de AGE-GGK schiet. (2 – 4) 2 minuten later doet AGE-GGK precies het zelfde en is Marien Mourits kansloos op een vrije trap van AGE-GGK. (3 – 4) In de 41e minuut is een pass van Arjan en goed loopwerk van Perry Dylan die de marge weer op 2 weet te brengen. (3 – 5) Met nog 3 minuten op de klok is het Dylan die met een solo van eigen helft een voorzet op maat aflevert aan Wouter, en voor hem is het dan simpel om zijn 2e doelpunt binnen te schieten. (3 - 6). Het slotakkoord is voor AGE-GGK dat in de slotseconde van de wedstrijd de eindstand bepaald op 4 – 6. Al me al een leuk potje zaalvoetbal op de late woensdagavond.
Maandag wacht de eerste thuiswedstrijd tegen HBSS 2 aanvang 20:00 uur sporthal de Boogerd te Oud Beijerland.
 
ZVOB 1 speelde in de volgende opstelling: 92. Marien Mourits, 69. Johan Mourits©, 6. Dylan Maal,   7. Wouter Erlings, 8. Perry Akkerman, 9. Han van Elzelingen, 10. Arjan Mourits.
Afwezig: Joey Maal, Arjan Schipper.
Coach: Peter de Kraai.

Doelpuntenmakers:

Dylan Maal 2x         
Wouter Erlings 2x
Arjan Mourits 1x
Han van Elzelingen 1x