zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

Feyenoord/TPP 5 - ZVOB 1.

ZVOB 1 komt net te kort tegen Feyenoord/TPP 4.

 

Na 2 gewonnen competitiewedstrijden stond er op maandag 28-09-2020 een echte test voor ZVOB op de rol. De gedoodverfde kampioen van afgelopen seizoen was deze avond gastheer en tegenstander Feyenoord/TPP 4. Het kampioenschap ging niet door voor de Rotterdammers vanwege het corona virus. Feyenoord/TPP 4 was ook nog zonder puntverlies dus men mocht spreken van een topper en dat werd het ook.
Om 20:00 uur bracht Feyenoord/TPP de bal in het spel en binnen 15 seconden moest Marien Mourits al handelend optreden op een schot van de gastheren. In de 3e minuut neemt Joey Maal een vrije trap die hij op Perry Akkerman afleg en die op zijn beurt zijn schot rakelings over ziet gaan. Na 5 minuten spelen is het Han van Elzelingen die zijn schot rakelings naast ziet gaan en is de doelman een sta in de weg voor Joey die uit de draai een schot. Dan is het in de 10e minuut wel raak, door goed weg te draaien van zijn tegenstander weet Feyenoord/TPP de score te openen. (1 – 0) Beide ploegen blijven gelijkwaardig, Feyenoord/TPP meer technisch en ZVOB op goed positiespel.  Toch duurt het tot 4 minuten voor de rust voordat ZVOB voor het goede spel de beloning krijgt. Het is Han die venijnig uithaalt maar dan op de keeper stuit, in de rebound schiet Han wel onberispelijk binnen. (1 – 1) 2 minuten later lijkt ZVOB op voorsprong te komen maar Johan Mourits treft slechts de paal. In de slot seconde is het Joey dat maar net over schiet maar uit de daaropvolgende spel hervatting bepaald Feyenoord/TPP de ruststand op 2 – 1.
In de 2e helft zijn beide teams aan elkaar gewaagd maar is het Feyenoord/TPP dat de score verder uitbouwt na slordig balverlies van ZVOB. In de 31e minuut krijgt Arjan Mourits een gele kaart en moet ZVOB 2 minuten stand zien te houden met een man minder. Dit is echter een kolfje naar de hand van Feyenoord/TPP en weten vlak voor het einden van straftijd de marge op 3 doelpunten te brengen. (4 – 1) Even lijkt de wedstrijd beslist maar nog geen 2 minuten later is het raak voor ZVOB. Een prima steekpaas van Perry wordt op waarde geschat door Han die verwoestend uithaalt… GOAL. (4 – 2) Het geloof komt helemaal terug als nog geen minuut later Joey een 1-2 met Perry tot doelpunt promoveert. (4 – 3) ZVOB krijgt de nodige kansen op de gelijkmaker maar dat beetje geluk dat je soms moet hebben ontbreekt vanavond bij de Oud Beijerlanders. Vlak voor het einde krijgt Arjan Schipper nog een gele kaart en zo weet Feyenoord/TPP opnieuw met een man meer toe te slaan en zo de eindstand bepaald. (5 – 3) Ondanks het verlies was ondergetekende tevreden met het vertoonde spel ondanks dat sterkhouder Dylan Maal al snel naar de kant moest met een liesblessure.
Volgende week wacht WIA 3 dat ook nog zonder puntverlies dus kan ZVOB weer aan de bak.
 
ZVOB speelde in de volgende opstelling: 92. Marien Mourits, 2. Joey Maal, 69. Johan Mourits, 6. Dylan Maal, 7. Arjan Schipper©, 8. Perry Akkerman, 9. Han van Elzelingen, 10. Arjan Mourits.
Coach: Peter de Kraai.

Doelpuntenmakers:

Han van Elzelingen 2x
Joey Maal 1x