zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

WIA 3 - ZVOB 1  5 - 4 (1 - 2)

ZVOB 1 in slotseconden onderuit tegen WIA 3.

 

Op maandag 16 September moest opnieuw een gehavend ZVOB 1 aantreden tegen WIA 3 in het Topsportcentrum Rotterdam. Arjan Schipper moest verstek laten gaan wegens vakantie en dus trokken de mannen uit Oud Beijerland met slechts 6 spelers ten strijden.
Vanaf de aftrap werd het een open wedstrijd in een soms belachelijk hoog tempo, iets waar WIA op het einde de vruchten van kon plukken. In de openingsfase waren er kansen over en weer maar beide keepers wisten zich te onderscheiden met soms fabuleuze reddingen. Toch is het ZVOB dat de score opent, vanuit een corner weet Joey Maal zuiver de bal langs de doelman te plaatsen. (0 – 1) Het antwoord van WIA is nog hoger druk zetten en proberen de achterstand snel teniet te doen. Toch is het ZVOB dat de marge vergroot in de 21e minuut, een vrije trap word door Perry Akkerman breed getikt en is het Dylan Maal die de bal hard in het dak van het doel schiet. (0 – 2) Nog geen minuut later is het Arjan Mourits die na een onderschepping alleen op de WIA doelman afgaat helaas voor de wit blauwen komt de doelman van WIA als winnaar uit de bus. In de laatste minuut verdiend WIA een corner die na het nemen in de langs hoek achter Marien Mourits wordt geplaatst. (1 – 2) Een slechter moment om een tegendoelpunt te krijgen is er niet en dit zal niet de laatste keer zijn deze avond.
Na de rust begint ZVOB voortvarend aan de 2e helft. Al na 2 minuten is het Joey die zijn schot enigszins fortuinlijk via een WIA been in het doel verdwijnen en zo de marge weer op 2 weet te brengen. (1 – 3) Na 32 minuten spelen krijgt WIA na een lichte overtreding wel een strafschop waar ZVOB na een duidelijke handsbal van de doelman van WIA geen “pingel” kreeg, maar ook dat is voetbal. De strafschop werd overigens binnen geschoten door WIA. (2 -3)
Toch gaat ZVOB niet bij de pakken neerzitten, halverwege de 2e helft is het Perry die een solo geweldig afrond met een weergaloze stift over de verbouwereerde doelman van WIA de 2 – 4 op het scorebord zet. Inmiddels is Johan Mourits uitgevallen met een blessure en zo komt ZVOB zonder wissel te staan met nog ruim 10 minuten te spelen. Het spel van WIA wordt fysieker en met 4 wissels kunnen zij veelvuldig wisselen en loopt ZVOB inmiddels op zijn tandvlees. Het lijkt dan ook een kwestie van tijd het geslagen gat van 2 doelpunten zal gaan dichten. Dit gebeurt in de 44e minuut als WIA na een snelle combinatie de verdediging van ZVOB opentrek en met een schot in het dak van het doel scoort. (3 – 4) Nog geen 2 minute later komt ook de gelijkmaker op het score bord (4 – 4) en wordt het ZVOB billenknijpen. Er wordt nu erg compact verdedigd en zo hoop ZVOB alsnog een punt mee te nemen uit Rotterdam. Echter ook dit is na alle vechtlust ZVOB niet gegund. In de slotminuut loopt Arjan Mourits tegen een gele kaart aan en in de slot seconde van de wedstrijd weet WIA deze man meer situatie om te zetten in een doelpunt. (5 – 4) ZVOB mag nog wel de aftrap nemen maar is niet meer instaat om gevaar te stichten voor het vijandelijke doel. Zo verliest ZVOB zijn 3e wedstrijd op rij en is een zwakke start van het seizoen een feit.
 
ZVOB speelde in de volgende opstelling: 1. Marien Mourits, 2. Joey Maal©, 5. Johan Mourits, 6. Dylan Maal, 8. Perry Akkerman, 10. Arjan Mourits.
Afwezig: Arjan Schipper.
Coach: Peter de Kraai.

Sponsor ZVOB 1:

Doelpuntenmakers:

Joey Maal 2x           
Dylan Maal 1x