zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

ZVOB 1 - Brielle 1.

ZVOB 1 – Brielle 1 doelpuntenfestijn zonder winnaar.

 

Na ruim 4 jaar stond de eilandenderby (Hoeksche waard – Voorne Putten) weer op het programma, ZVOB 1 – Brielle 1 stond in het verleden altijd voor wedstrijden met veel strijd en vaak verrassende uitslagen, deze editie was het niet anders.
Vanaf het begin is het Brielle de bovenliggende partij met vooral technisch positiespel, dit leidde na 3 minuten in het eerste doelpunt voor Brielle. (0 – 1) Het eerste wapenfeit van ZVOB kwam van de voet van Perry Akkerman die zijn schot rakelings over ziet gaan. Toch is het ZVOB dat de gelijkmaker wist te scoren, invaller Thomas Keijzer was hiervoor verantwoordelijk. In de 9e minuut komt Brielle weer op voorsprong na een goede steekpass wordt er simpel afgerond (1 – 2). In die zelfde minuut treft Brielle ook nog de paal. Niet veel later is er balverlies van ZVOB en kan Brielle een scherpe counter simpel afronden. (1 – 3) Halverwege lijkt Brielle definitief afstand te nemen door een geplaatst schot langs Marien Mourits te schieten. (1 – 4) na 14 minuten lijkt Arjan Schipper de marge te verkleinen maar zijn inzet raakt slechts het houtwerk. Toch stat Arjan Schipper aan de basis van het 2e doelpunt van ZVOB, een mooi pass op Dylan Maal wordt prima binnen geschoten. (2 – 4)
Toch weet Brielle nog voor de rust weer te scoren, na een mooie actie wordt Marien opnieuw gepasseerd. Je weet dan als je met deze achterstand gaat rusten tegen Brielle dat je een zware 2e heft te wachten staat.
Als ZVOB de 2e helft mag aftrappen ligt de bal er al na 16 seconden al in het net, een voorzet van Han van Elzelingen wordt door Perry simpel binnen getikt. (3 – 5) Maar opnieuw heeft Brielle een antwoord hierop en loopt in een tijdsbestek van  minuten uit naar een 3 – 7 voorsprong. Toch weet ZVOB wederom iets terug te doen als Thomas een counter inleid en Arjan Schipper een niet te missen kans geeft. (4 – 7) Halverwege de 2e helft krijgen Arjan Schipper en Thomas Keijzer beide een gele kaart wegens praten en dit is een kolfje naar de hand van Brielle. Die weten deze numerieke meerderheid uitstekend uit te spelen en de marge weer op 4 doelpunten weet te brengen. (4 – 7) ZVOB gooit dan alle schroom van zich af en trekt ten aanval en dit werpt zijn vruchten af. Na 41 minuten spelen weet Arjan Schipper een vrije trap langs de muur in de verre hoek te plaatsen. (5 – 8)
Direct vanaf de aftrap veroverd Dylan de bal en zijn voorzet bereikt Arjan Mourits die met een halve omhaal de bal strak binnen schiet. (6 – 8) Hierna krijgt ZVOB vleugels (en dat zonder Red Bull) als Perry met nog 5 minuten op de klok aan een solo begint die hij doeltreffend eindigt.   (7 – 8)
Nog is de koek niet op voor ZVOB want 1 minuut later is het weer raak, nu is Perry de aangever en de doelpuntenmaker Dylan. (8 - 8) Het publiek staat op de banken en kijken met spanning wat er nog te gebeuren valt in de laatste 4 minuten. Het is Brielle dat met de laatste krachten de aanval zoekt en met succes, een vrije trap wordt snoeihard binnen geschoten. (9 – 8) Maar nog in de zelfde minuut weet ZVOB weer langszij te komen, het is Perry die Dylan aanspeelt en daarna zelf zich vrij speelt door om de verdediging heen te lopen en de pass van Dylan te verzilveren. (9 – 9) In de 48e minuut komt ZVOB voor het eerste op voorsprong, een diepe bal wordt  uitstekend onder controle gebracht door Han die uit de draai de bal binnen schiet. (10 – 9) Maar nog in de zelfde minuut komt nu Brielle weer langszij. (10 – 10) Toch lijkt ZVOB de strijd winnend af te sluiten als Dylan  20 seconden voor de officiële speeltijd erop zit met een mooie schijnbeweging de doelman van Brielle het bos in te sturen en scoort. (11 – 10) Toch ziet ZVOB de overwinning nog door de vingers glijden als diep in de extra tijd een speler de confrontatie zoekt met de ZVOB verdedigers en weet handig een overtreding af te dwingen binnen de 6 meter, de scheidsrechter wijst onherroepelijk naar “de stip”. Deze kans laar Brielle niet onbenut hoewel Marien nog dicht bij een redding is weet hij de bal niet te keren, (11 – 11) Direct na dit doelpunt fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Ondergetekende heeft al vele wedstrijden tegen Brielle mogen spelen/coachen maar deze uitslag was voor mij ook vernieuwend. Maar hoe dan ook het was een heerlijke pot zaalvoetbal.
                                                                        
ZVOB speelde in de volgende opstelling: 92. Marien Mourits, 2. Arjan Schipper©, 4. Han van Elzelingen, 6. Dylan Maal, 7. Perry Akkerman, 8. Thomas Keijzer, 10. Arjan Mourits, 11. Johan Mourits.
Afwezig: Joey Maal.
Coach: Peter de Kraai

Doelpuntenmakers:

Perry Akkerman 4x
Dylan Maal 3x
Arjan Schipper 2x
Han van Elzelingen 1x
Thomas Keijzer 1x