zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

ZVOB 1 - HBSS 2.

ZVOB 1 verslaat HBSS 2 met miniem verschil.

 

Voor de tweede keer op een rij werd ZVOB geplaagd met een afzegging, deze keer was sterkhouder en doelman Marien Mourits afwezig. Maar gelukkig was daar Ferry Waardenburg van ZVOB 2 die wilde invallen en hij deed dat met succes.
HBSS won de tos en koos voor de aftrap en zo begon naar later zou blijken een mooi schouwspel in sporthal de Boogerd waar beide keepers zich wisten te onderscheiden.
De eerste kans is voor ZVOB als Joey Maal een voorzet aflevert op Han van Elzelingen, echter komt hij een teenlengte te kort om gevaar te stichten. In de 5e minuut krijgt ZVOB een vrije trap die goed wordt ingeschoten maar weet de doelman redding te brengen. Beide teams zoeken veelvuldig de aanval en dat resulteert in een schot van HBSS dat via de onderkant van de lat weer terug het veld in springt. Met de nodige reddingen weet Ferry zijn domein verder schoon te houden. Halverwege de 1e helft is er een diepe bal van Johan Mourits die door Joey hard onder de keeper door wordt geschoten en daarmee de 1 – 0 op het score bord zet. Binnen 2 minuten is het weer gelijk als HBSS een counter promoveert tot doelpunt. (1 – 1) Perry Akkerman lijkt ook zijn doelpuntje te maken maar oog in oog komt de doelman winnend uit de strijd.
Met nog 4 minuten toto de rust krijgt een speler van HBSS een gele kaart wegens commentaar op de overigens prima fluitende scheidsrechter. Binnen een minuut weet ZVOB het numerieke voordeel om te zetten in een doelpunt. Een harde voorzet van Arjan Mourits verdwijnt vim een knie van een HBSS speler achter de verbouwereerde doelman. (2 – 1) In de slotminuut krijgt Arjan Schipper nog een kans maar ook nu is de HBSS doelman heer en meester. Zo gaat ZVOB met deze kleine voorsprong de rust in.
Na 29 minuten spelen verspeelt ZVOB knullig de bal en uit de counter weet HBSS de gelijkmaker binnen te schieten. (2 – 2) Maar voordat HBSS weet wat er gebeurt scoort ZVOB alweer. Een mooie pass van Perry wordt door Arjan Schipper loepzuiver in de lange hoek geschoten. (3 – 2) Hierna krijgt HBSS iets meer grip op de wedstrijd en raakt nog een keer de paal naast Ferry iets wat Dylan Maal aan de andere zijde van het veld ook ziet gebeuren. Maar zoals eerder al vernoemt groeide beide keepers uit tot mannen van de wedstrijd en lieten zich niet meer verrassen zodat ZVOB opnieuw 3 punten kan bijschrijven op het conto. De volgende wedstrijd wacht titelkandidaat Feyenoord/TPP 4.
 
ZVOB speelde in de volgende opstelling: 1. Ferry Waardenburg, 2. Joey Maal, 69. Johan Mourits, 6. Dylan Maal, 7. Arjan Schipper©, 8. Perry Akkerman, 9. Han van Elzelingen, 10. Arjan Mourits.
Afwezig: Marien Mourits.
Coach: Peter de Kraai

Doelpuntenmakers:

Joey Maal 1x           
Arjan Schipper 1x
Eigen doelpunt 1x