zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

ZVOB 1 - OACN Boys 2  2 - 0 (0 - 0) Beker

Bekerstunt ZVOB 1 tegen OACN Boys.

 

Na het vroegtijdig stilleggen van de competitie van het afgelopen seizoen, mochten we eindelijk weer “de wei” in. Voor het 5e jaar werd ZVOB voor de beker gekoppeld aan een team dat minimaal 1 klasse hoger speelde, 4x was toen ook de 1e ronde het eindstation. Op maandag 31 augustus 2020 werd een ander verhaal.
Tegenstander deze 1e bekerronde was OACN Boys 2 dat uit komt in de hoofdklasse, dus wederom een zware taak voor ZVOB 1 om de volgende bekerronde te bereiken, maar met veel strijd en inzet en een ontketende Marien Mourits in het doel trok ZVOB 1 aan het langste eind.
Het eerste plaagstootje kwam van de kant van ZVOB als Joey Maal zijn schot gekraakt ziet worden en is OACN Boys direct gevaarlijk uit de counter maar vanaf het begin stak Marien in een blakende vorm en behoede zo zijn team voor een achterstand. Naarmate de 1e helft vorderde was OACN Boys de bovenliggende partij maar mede door doe en kort verdedigen creëerde zijn geen enkele uitgespeelde kans. Wat afstand schoten waren een simpele prooi voor Marien.
ZVOB kreeg ook wel wat mogelijkheden Maar Johan Mourits en Thomas Keijzer werden een prooi voor de doelman. Ondanks het overwicht bleef ZVOB redelijk simpel overeind en ging met rusten met een 0 – 0 ruststand.
Na 30 minuten Was OACN Boys dicht bij de openingstreffer maar de bal gaat buiten bereik van Marien tegen de paal.
Dan na 33 minuten was er een scrimmage voor het doel van OACN Boys, Dylan Maal tikt de bal reed en Han van Elzelingen heeft net genoeg ruimte om zijn voet tegen de bal te zetten en zo de score opent. (1 – 0) OACN Boys voert de druk nog verder op opzoek naar de gelijkmaker. ZVOB weet verdedigend stand te houden maar komt zelden meer op de helft van de tegenstander.
Na een gele kaart voor een OACN Boys was het Arjan Schipper die de bal op de paal schiet. Maar vlak voor het verstrijken van de straftijd is het opnieuw Arjan Schipper die op aangeven van Dylan de bal subtiel in de kruising schiet. (2 – 0) Met nog 7 minuten te spelen gooit OACN Boys alle registers open en gaat nu voor alles of niets, gelukkig voor ZVOB blijft het bij niets. Er valt nog een gele kaart aan Spijkenisser kant maar gescoord wordt er niet meer.
Zo bereikt ZVOB 1 voor het eerst sinds 5 jaar weer de 2e ronden van het KNVB beker toernooi, misschien het begin van iets moois…
 
ZVOB 1 speelde in de volgende opstelling: 92. Marien Mourits, 2. Joey Maal, 69, Johan Mourits, 6. Dylan Maal, 7. Arjan Schipper©, 8. Thomas Keijzer,9. Han van Elzelingen, 10. Arjan Mourits.
Afwezig: Perry Akkerman
Coach: Peter de Kraai.

Doelpuntenmakers:

Han van Elzlingen 1x
Arjan Schipper 1x