zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

ZVOB 1 - RS 2

ZVOB 1 zet RS 2 met ruime cijfers opzij.

 

Op 16 Oktober 2019 en na 300 minuten zaalvoetbal wist ZVOB voor het eerst punten te pakken in de competitie, en dat ook nog eens met soms weergaloos voetbal. Compleet met 8 spelers trad ZVOB aan tegen RS. Vooraf werd besproken dat we de tegenstander vroeg op eigen helft vast wilde zetten en zo geschiede. Toch is het RS dat voor het eerste gevaar zorgt maar Marien Mourits weet knap redding te brengen. Hierna neemt ZVOB de regie in de wedstrijd volledig over Toch is het RS dat  na balverlies de leiding neemt na een snelle counter. (0 – 1) Maar direct vanaf de aftrap is het Arjan Schipper die zijn schot gekeerd ziet worden maar dan is Joey Maal die de rebound wel binnen schiet. (1 – 1) Hierna begint de galavoorstelling van ZVOB. Na 7 minuten spelen is het opnieuw Arjan Schipper die een poging waagt en weet nu wel de doelman te verschalken in de korte hoek. (2 – 1) Nog geen 2 minuten later is het opnieuw raak als Dylan Maal de bal breed speelt en Arjan Mourits het vonnis velt.  (3 – 1) Arjan Mourits is ook de maker van het 4e ZVOB doelpunt, na goed voorbereidend werk van Dylan en Perry Akkerman. (4 – 1) Het 5e doelpunt volgt alweer 1 minuut later als Han van Elzelingen zijn schot gekeerd ziet worden door de doelman maar in de rebound alsnog het net weet te vinden. (5 – 1) De ene na de andere mooie aanval volgt en RS wordt volkomen overlopen in deze fase van de wedstrijd. Ook dit levert weer de nodige doelpunten op. In de 17e minuut is er een snelle aanval via Arjan Schipper, Joey en Perry waar laatst genoemde de bal binnen prikt. (6 – 1) 1 minuut later is het opnieuw Perry die nu van afstand de bal hard in de kruising schiet. (1 – 7) ZVOB neemt dan iets gas terug om zich niet over de kop te spelen en zo krijgen de studenten uit Rotterdam ook ineens kansen. RS weet dan ook voor de rust 2x het net te vinden achter Marien. (7 – 3) Toch was Johan Mourits dicht bij een schitterend doelpunt, na een diepe bal van Arjan Mourits lobt Johan de bal over de doelman maar door een wonder gaat de bal via de 2 palen niet over de doellijn. Deze actie had zeker meer verdiend.
Na de rust begint ZVOB weer net zo fel als in de 1e helft het geval was en dat levert na 3 minuten alweer een doelpunt op. Het is Dylan die Han in de diepte aanspeelt en Han weet hier wel raad mee, (8 – 3) 2 minuten later zijn de gebroeders Maal samen verantwoordelijk voor de 9 – 3 als Joey een pass van Dylan binnen schiet. (9 – 3) Het hoge tempo eist dan wel zijn tol en ZVOB neemt het er even van. RS wordt wel een enkele keer gevaarlijk maar Marien weet stand te houden. Na 41 minuten mag ZVOB een intrap nemen, Arjan Schipper speelt Perry die die op zijn beurt Han vrij zet voor het RS doel en faalt niet. (10 – 3) 7 minuten voor het einde is het opnieuw raak voor ZVOB, een schot van Dylan valt prompt binnen achter de RS goalie. (11 – 3)In de 44e minuut weet RS een aanval van ZVOB te ontregelen en zelf uit de counter te scoren. (11 – 4) Het slotakkoord is echter weer voor ZVOB in de slotminuut is het Joey die en voorzet van Dylan binnen schiet. Na 5 nederlagen was dit een welkome overwinning die met zeer goed voetbal ook nog eens terecht was. Nu hopen dat we deze lijn kunnen blijven volgen in de volgende wedstrijd uit tegen RS 3.
 
ZVOB speelde in de volgende opstelling: 92. Marien Mourits, 2. Joey Maal, 69. Johan Mourits, 7. Arjan Schipper©, 8. Perry Akkerman,. Han van Elzelingen, 10. Arjan Mourits.
Coach: Peter de Kraai.

Doelpuntenmakers:

Joey Maal 3x
Han van Elzelingen 3x
Perry Akkerman 2x
Arjan Mourits 2x
Arjan Schipper 1x
Dylan Maal 1x