13-047-2021: ZVOB 1 - v.v. Goes 1  10 - 2  (5-0)

ZVOB 1 verslaat v.v. Goes 1 in oefenduel.

Op 12 juni 2021 trad ZVOB 1 aan tegen mede 1e klasser v.v. Goes 1 voor een leuke oefenpotje.
Het zeer jonge team van Goes met vooral technisch begaafde spelers (dat zeer fijn is in de zaal) was het de 2e oefenwedstrijd voor dit beginnende zaalteam uit Zeeland. Tactisch kan er nog wel wat verbeteren maar het zeker een team met potentie voor in de toekomst.
Om iets na 20:00 uur floot Michel van Vliet voor aanvang van de wedstrijd. De jeugd liet direct zie dat ze wel wilde aanvallen en zochten snel het doel van Marien Maurits op. De 1e kans is dan ook voor Goes maar Marien brengt redding in een 1 tegen 1 situatie. Het eerste gevaar van ZVOB zijde was een voorzet van Dylan Maal die voor het Zeeuwse doel wordt weggewerkt. Beide teams doen verwoede pogingen om de score te openen maar beide teams lukt dat vooralsnog niet, het duurt tot de 12e minuut voordat de score wordt geopend.
Een diepe bal van Arjan Mourits word door Thomas Keijzer goed gecontroleerd en uit de draai opent hij de score voor ZVOB. (1 – 0) Nog geen minuut later is het weer raak een schot van Thomas word nog gekeerd door de doelman maar in de rebound weet Han van Elzelingen de bal binnen te schieten. (2 – 0)
ZVOB gaat meer druk zetten en dwingt Goes tot verdedigen, de doelman van de gasten weet nog vaak goed redding te brengen in de dadendrang van ZVOB maar moet na 18 minuten na een strakke voorzet van Thomas capituleren als Arjan Mourits het speeltuig binnen tikt. (3 – 0) 1 minuut later is het weer raak, een snelle aanval via Han, Joey Maal is Dylan het eindstation en de 4 – 0 binnen schiet. Goes is nog 2x dicht bij een doelpunt maar deze pogingen gaan naast of is Marien een sta in de weg.
In de slotminuut van de 1e helft bepaald Arjan Schipper de ruststand op 5 – 0 op aangeven van Joey.

In  de 2e helft probeert Goes toch een treffer te forceren maar opnieuw weet Marien redding te brengen. In de 30e minuut is het dan weer prijs voor ZVOB, een strakke voorzet van Dylan  wordt door Arjan Mourits tot doelpunt gepromoveerd. (6 – 0) Nog in de zelfde minuut laat Goes zien dat ze best wel goed kunnen ballen als ze via de omschakeling snel de ZVOB verdediging uitspeelt en er goed wordt afgerond. (6 – 1) In de volgende 2 minuten weet ZVOB 2x het net te vinden Joey en Arjan Schipper weten de score naar 8 – 1 te tillen. Na 35 min. Spelen is een eer safe van de keeper van Goes die direct de bal weer in het spel brengt en zo kan Goes opnieuw uit een zeer goed uitgevoerde  counter te scoren. (8 – 2) ZVOB neemt nu wat gas terug en kan Goes hun geliefde aanvalsspel gaan spelen. Schoten missen nog wat precisie, zo verdwijn eer een schot in het zijnet en brengt Marien redding bij een schot in de korte hoek. Als Han dan voor een compleet leeg doel de bal alsnog naast weet te schieten is het toch weer de beurt aan Goes om aanvallend iets te doen helaas zonder succes.
Als Goes in de 39e minuut dan balverlies lijdt is het Thomas die een vrije doorgang heeft naar het doel van Goes, Thomas faalt niet en scoort de 9e voor ZVOB. (9 – 2) Goes is nog wel zoekende en wisselen vaak van doelman wat niet altijd voor de hand ligt maar ook dat zal wel goed gaan komen.
Het slotakkoord is Han die na balverlies van Goes een voorzet van Dylan binnen tikt. Goes deelt in de slot minuut nog wel wat plaagstootjes uit maar gescoord wordt er niet meer.
Zo wordt een leuk potje zaalvoetbal afgesloten en moet ik zeggen dat ondanks de uitslag v.v. Goes een waardige tegenstanders was, waar tactisch nog wel wat winst valt te behalen maar aanvallend en zeker veel potentie inzit.
Een woord van dank aan Rowin die zelf contact zocht met ZVOB voor deze oefenwedstrijd en hij binnen enkele dag zo snel een leuk jeugdig team op de been kon brengen. Wij kijken graag uit naar de uitwedstrijd bij jullie in Goes.

ZVOB speelde in de volgende opstelling: 92. Marien Mourits, 2. Joey Maal, 7. Arjan Schipper©, 8. Thomas Keijzer, 9. Han van Elzelingen, 10 Arjan Mourits.
Afwezig: Johan Mourits (ziek) Perry Akkerman (geblesseerd)
Coach: Peter de Kraai.