zaalvoetbal vereniging oud-beijerland

VOC 1 - ZVOB 1  5 - 3  (1 - 1)

ZVOB 1 beleeft slechtste seizoenstart sinds jaren na nederlaag bij VOC 1.

 

Op 23-09-2019 moest ZVOB 1 aantreden tegen VOC 1 om “let wel” 22:00 uur in sporthal de Wilgenring te Rotterdam. Opnieuw kon ZVOB 1 voor de 4e keer oprij niet beschikken over een fitte selectie, Johan Mourits was nog niet hersteld van zijn blessure van vorige week en Arjan Schipper was er wel maar speelde met een slijmbeurs ontsteking in zijn knie. Het was Han van Elzelingen die bereid was om de opengevallen plekken in te vullen en zo hadden we op de valreep alsnog 2 wissels.
Direct vanaf de aftrap is het VOC dat het spel domineert zonder echt gevaarlijk te worden en ZVOB is nog even zoekende. Mede daardoor is het VOC dat de score na 3 minuten spelen weet te openen na een schot waar Marien Mourits het antwoord schuldig is. (1 – 0) Hierna golft het spel over en weer en zijn de keepers en een beetje pech aan ZVOB kant die het verschil maken. Zo schiet ZVOB 2 keer in de korte hoek op de paal en in het zijnet. In de 19e minuut lijkt het dan toch te lukken als Dylan via een VOC been de bal via de binnenkant van de paal lijkt binnen te schieten, maar ook nu is de doelman met enig kunst en vliegwerk de zaak meester.
Na 20 minuten spelen krijgt een speler van VOC een gele kaart en mag ZVOB het gaan proberen met een man meer, iets waar men niet echt in uitblinkt. Toch gebeurt het wel, binnen 20 seconden na de gele kaart wordt de verdediging van VOC open gespeeld en is het Arjan Mourits die de gelijkmaker binnen tikt. (1 – 1) In de slotseconde is het Han die op aangeven van Perry Akkerman ZVOB op voorsprong te zetten maar opnieuw weet de doelman redding te brengen.
Na de rust zijn de eerste mogelijkheden voor ZVOB maar opnieuw staat het vizier (nog) niet op scherp. Bij VOC is dit wel het geval en door even aan te zetten weet men in een tijdsbestek 6 minuten ZVOB op een 4 – 1 achterstand te zetten. Even lijkt ZVOB uit het veld geslagen maar men vind de kracht VOC onder druk te zetten en zo de nodige kansen te creëren helaas nog zonder succes.  Dit succes is er wel voor VOC dat uit een snelle counter de marge verder uitbouwt naar  4 doelpunten. (5 – 1) Nu gooit ZVOB alle schroom van zich af en gaat volop druk zetten om toch nog iets te kunnen forceren. Deze alles of niets poging lijkt zijn vruchten af te werpen als Han op aangeven van Joey Maal de bal binnen schiet. Nog geen minuut later is het Perry die ook zijn schot beloond ziet worden en zo de stand op 5 – 3 weet te brengen. Er volgen nog enkele kansen voor ZVOB maar het wonder in de Wilgenring blijft echter uit. Zo verliest ZVOB voor de 4e keer op rij (1x beker 3x competitie) en zo is de minste competitiestart sinds jaren een feit. En dan in de gedachten dat volgende week de koploper WIA 2 op bezoek komt in Oud Beijerland. Zou ZVOB kunnen stunten volgende week, het blijft afwachten.
 
ZVOB speelde in de volgende opstelling: 1. Marien Mourits,2. Joey Maal, 6. Dylan Maal, 7. Arjan Schipper, 8. Perry Akkerman, 9. Han van Elzelingen, 10 Arjan Mourits.
Afwezig: Johan Mourits
Coach: Peter de Kraai

Sponsor ZVOB 1:

Doelpuntenmakers:

Perry Akkerman 1x
Arjan Mourits 1x
Han van Elzelingen 1x